Contact opnemen

Even voorstellen

Mijn naam is Alice Wiering. Ik zie mijzelf als een “ontrafelaar”, een creatieveling met een groot hart voor kinderen. Het allerleukste in de begeleiding van kinderen is voor mij het koppelen van de leerstof aan leuke en uitdagende spelvormen. Leren door spelen sluit aan op de beleving van ieder kind. Het grootste compliment dat ik van kinderen krijg, is wanneer ze vragen: “Juf gaan we nog iets leren vandaag?” Dit terwijl ze dan al een uur hard aan het oefenen zijn tijdens een spelletje.

Als zij-instromer ben ik in 2005 begonnen in het basisonderwijs na een overstap vanuit de medische wereld. Mijn achtergrond als medisch analiste zorgt ervoor dat ik altijd op zoek ga naar passende begeleiding voor kinderen met diverse leerproblemen. Hierin heb ik heb inmiddels een ruime ervaring opgedaan als leerkracht, intern begeleider, remedial teacher en hoogbegaafden begeleider. 

Mijn mooiste ontdekking als remedial teacher is dat ieder kind op een eigen wijze leert. In mijn praktijk FlowyKids heb ik tijd en ruimte om hierop aan te sluiten, zodat het kind weer in zijn eigen kracht komt te staan. Ons gezamenlijk kompas tijdens deze bijzondere ontdekkingsreis zal zijn: